Kiertueen tarkoitus on aamiaisseminaarien yhteydessä käydä läpi uutta pilvipohjaista ratkaisua ja keskustella sen mukana tuomista mahdollisuuksista.
Viime kesänä kun osallistuin Team Rynkebyn hyväntekeväisyyspyöräilyyn, niin treenimäärät olivat 9 tuntia viikossa ja nyt saman verran tulee ehkä kuukaudessa. Kunnon kehittymistä ei sinänsä huomaa, mutta sen heikkeneminen tulee esiin varsin selkeästi. Esimerkiksi vanha ja tuttu ylämäki näytti jo alhaalta katsoen paljon jyrkemmältä ja pidemmältä kuin aikaisemmin. Myös keskinopeuden pitämäinen sopivan korkealla ei tahdo onnistua millään. Tuleeko kunnottomuus näkyviin myös tulevalla kiertueella?
Meidän Trimble Locus –roadshowhun, Giro di Locukseen, on aikaa noin kaksi viikkoa ja edelleen on tavoite tehdä se lihasvälitteisellä pyörällä. Sen verran pitäisi olla kunnossa, että pystyy myös keskittymään varsinaiseen asiaan kohteessa. Kiertueen tarkoitus on aamiaisseminaarien yhteydessä käydä läpi uutta pilvipohjaista ratkaisua ja keskustella sen mukana tuomista mahdollisuuksista. Kiertue on suunnattu kuntien teknisen toimen väelle ja ennakkoilmoittautumisten valossa ihmisiä on tulossa paikalle varsin mukavasti. Seminaareja on neljällä eri paikkakunnalla ja seminaarin jälkeen lähdemme sitten polkemaan kohti seuraavaa paikkakuntaa. Kun työvälineet mahdollistavat toimipaikasta riippumattoman työskentelyn, niin miten se vaikuttaa työntekijän tehoon ja motivaatioon?
Vanha sanonta on, että eihän se matka tapa vaan vauhti. Voidaan siis siirtyä kaikessa rauhassa paikkakunnalta toiselle. Jos tarve vaatii, niin uudet teknologiat mahdollistavat töiden tekemisen myös matkan varrella. Ei ole siis valtava kiire, kun voi pysähtyä lukemaan sähköposteja ja vastailla puhelimeen. Tarvittaessa voin myös kirjautua sisään yrityksen tuotannollisiinkin järjestelmiin ja tehdä tarvittavia toimenpiteitä. Käytännössä kaikkia työpaikallani käyttämiäni sovelluksia voi nykyisellään hyödyntää myös toimiston ulkopuolella.
Tästähän me puhutaan myös kiertueella. Työn muutoksesta! Kun työvälineet mahdollistavat toimipaikasta riippumattoman työskentelyn, niin miten se vaikuttaa työntekijän tehoon ja motivaatioon? Jos työn tuottavuuden tavoitteet toteutuvat, niin onko sillä oikeasti väliä, milloin ja missä ne työt tekee. Seminaarissa keskitytään paikka- sekä katu- ja viheraluetietojen hallintaan. Tarkan paikkatiedon jakelu web-pohjaisesti on ollut mahdollista jo pitkään, mutta senttitarkan karttatiedon ylläpito on vaatinut järeän ja kiinteän työaseman. Kun näistä kahleista päästään vapauteen, niin vain taivas on rajana prosessien organisoimiselle. Vaikka me pyörillä liikutaankin, niin varsinaisen seminaarin ohjelmassa ei siis keskustella pyöräilystä.
Vaikka me pyörillä liikutaankin, niin varsinaisen seminaarin ohjelmassa ei siis keskustella pyöräilystä. Olemme matkassa polkupyörillä, koska liikkumattomuus on kavala kansantauti ja sen estämiseksi pitää tehdä töitä. Tämän pohjalta on myös mielenkiintoista tutkia, voiko pyörällä liikkua useamminkin töiden merkeissä? Täällä Espoossa olemme jo testailleet lounaalle menoa kaupunkipyörällä ja lähialueella oleviin palavereihin polkemista. Missä menee mielekkään liikkumisen rajat? Eiköhän se tästä selviä, kunhan vaan jaksaa polkea!
|
Business Travel ChallengeKeväällä 2018 Trimble Locus Cloud -kiertue kuljettiin pyörillä Giro Di Locus -hengessä.
Syksyn kiertueen valmistautumista ja matkaa voi seurata Business Travel Challenge -blogista. Tällä kertaa testataan julkista liikennettä ja miten etätyöstentely sujuu eri kulkuneuvoissa. Matka kulkee Espoo-Vaasa-Jyväskylä-Oulu-Espoo -reittiä. Kirjoittaja(t):Aihepiirit:
All
|